Από το «εγώ» στο «εμείς» και από το «εμείς» στο «εγώ».

Η δύσκολη πορεία του ζευγαριού!!!!!!

Κάθε ζευγάρι διαγράφει την δική του διαδρομή μέσα στον χρόνο της γνωριμίας, του έρωτα, της αγάπης , της συντροφικότητας αλλά και των αλλαγών και της απώλειας. Το ταξίδι δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές είναι επικίνδυνο. Λείπει η αφοσίωση; Ο συγχρονισμός; Η ελευθερία;
Αλήθεια τι σημαίνει αφοσίωση στην σχέση; Μια σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται χτίζεται με υπομονή και μεράκι. Οι προσδοκίες ότι όλα θα είναι τέλεια και ρομαντικά για πάντα δεν είναι ρεαλιστική. Το τέλειο ζευγάρι είναι μια παραπλάνηση. Σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια, ότι δεν υπάρχει. Η αφοσίωση έγκειται στην συνεχή προσπάθεια. Το μαζί δεν είναι εύκολη υπόθεση! Είναι σαν να έχεις έναν κήπο με πολλά λουλούδια. Τα λουλούδια μπορούν να αναπτυχθούν, πόσο όμως θα αντέξουν στον χρόνο εξαρτάται και από την φροντίδα του κηπουρού.
Ένας τρόπος για να φροντίσετε την σχέση σας είναι να διαθέσετε χρόνο. Χρόνο για συζήτηση, για παιχνίδι, χρόνο να καθίσετε ο ένας πλάι στον άλλο. Χρόνο μαζί, αλλά και χωριστά. Είναι σημαντικό η σχέση να μην πνίγει. Να δημιουργεί αγάπη και όχι πίεση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχτε ξεχωριστά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες και γιατί όχι και φίλους. Είναι εγωιστικό να θέλουμε να περάνει ο σύντροφός μας όλο του τον χρόνο μαζί μας. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου και σίγουρα ένας άνθρωπος δεν πρέπει να είναι το κέντρο του δικού μας κόσμου. Ανεξαρτησία και Αγάπη.
Η σχέση πρέπει να προσθέτει στην προσωπική μας εξέλιξη. Είναι αφελές να ψάχνουμε κάποιον για να μας συμπληρώσει. Παρόλο αυτά επιβάλλεται να είμαστε με κάποιον που σέβεται την ατομικότητά μας και εμείς την δική του. Οι ομοιότητες μας φέρνουν κοντά, αλλά οι διαφορές είναι αυτές που θα μας εξελίξουν.
Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές.
Γι’ αυτό σταματήστε να προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Δεν αλλάζει κανείς για χάρη κάποιου άλλου. Η αλλαγή είναι προσωπική μάχη. Αλλάζουμε γιατί εμείς το θέλουμε, το νιώθουμε και όχι για χάρη ενός άλλου. Αν ότι βλέπεις ταιριάζει με αυτό που σε βολεύει, αν ότι βλέπεις στον άλλον σε ικανοποιεί απόλυτα, τότε μην πιστεύεις στα μάτια σου. Όλοι έχουμε αυτά που μπορεί να σαγηνεύουν, αλλά και τα άλλα, εκείνα τα χαρακτηριστικά, που ούτε εμείς λατρεύουμε.
Βέβαια και συγνώμη που θα σας λυπήσω, για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν στρατηγικές. Στενή σχέση με πλάνο και στρατηγική δεν γίνεται. Στενή σχέση γίνεται με οικειότητα, ειλικρίνεια, στοργή και αποδοχή. Αυτός είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην αγάπη και στην πραγματική ένωση.

© Copyright 2017, Δήμητρα Ζιώγα, Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη
All Rights Reserved | Power by Κατασκευή Ιστοσελίδων - Χρυσός Οδηγός

Για ραντεβού καλέστε μας στο +30 6947 264 936