Οι άνθρωποι που συχνά απευθύνονται σε μένα, έρχονται με διάφορα προβλήματα. Κάποιοι δυσκολεύονται να κλείσουν το πρώτο ραντεβού από φόβο ή αναβλητικότητα. Αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους είτε εντός, είτε εκτός οικογένειας, στην δουλειά αλλά κυρίως στην σχέση με τον εαυτό τους. Συχνά μιλούν για συναισθήματα μοναξιάς και άγχους , που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Αλλά και για κακοποίηση στη σχέση από την οποία αδυνατούν να ξεφύγουν. Επίσης έρχονται με αιτήματα για αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη. Ζητούν απαντήσεις σε διλλήματα και ψυχικά αδιέξοδα.

Στην πορεία της θεραπευτική διαδρομής, οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν καθώς ο θεραπευόμενος λύνει τα ψυχικά του αδιέξοδα και αυτό που ζητά είναι να «αναγεννηθεί» μέσα από τις στάχτες του.

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι κατάλληλη η ομαδική θεραπεία. Η θεραπεία που προσφέρει στήριξη και βοήθεια μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο επικοινωνίας και μοιράσματος. Πολλές φορές είναι ο τρόπος να λύσεις τα προβλήματα στις σχέσεις σου και να μάθεις να στηρίζεσαι στο «εμείς».

Θέλω να με ακούς χωρίς να με κρίνεις.
Θέλω τη γνώμη σου χωρίς συμβουλές.
Θέλω να με εμπιστεύεσαι χωρίς απαιτήσεις.
Θέλω τη βοήθειά σου, κι όχι ν΄ αποφασίζεις για μένα.
Θέλω να με προσέχεις χωρίς να με ακυρώνεις.
Θέλω να με κοιτάς χωρίς να προβάλλεις τον εαυτό σου σε μένα.
Θέλω να μ΄ αγκαλιάζεις χωρίς να με κάνεις να ασφυκτιώ.
Θέλω να μου δίνεις ζωντάνια χωρίς να με σπρώχνεις.
Θέλω να με υποστηρίζεις χωρίς να με φορτώνεσαι.
Θέλω να με προστατεύεις χωρίς ψέματα.
Θέλω να πλησιάζεις χωρίς να εισβάλλεις.
Θέλω να ξέρεις τις πλευρές μου που πιο πολύ σ΄ ενοχλούν.
Να τις αποδέχεσαι και να μην προσπαθείς να τις αλλάξεις.
Θέλω να ξέρεις… πως σήμερα μπορείς να βασίζεσαι πάνω μου… Χωρίς όρους.

– Χόρχε Μπουκάι

 • Ατομική Θεραπεία

  Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι ψυχικής ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας. Το ταξίδι αυτό μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και σε οποιαδήποτε φάση ζωής. Οι εσωτερικές ανάγκες και τα γεγονότα ζωής μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο γραφείο του θεραπευτή. Η ατομική θεραπεία μπορεί να είναι υποστηρικτική και διερευνητική και βαθμιαία να οδηγήσει στην αλλαγή.

  Η θεραπευτική διαδικασία δίνει την ευκαιρία στον αναλυόμενο να εγκαταλείψει τα μοτίβα και τους ρόλους που δεν τον οδηγούν πουθενά, να αποδεχτεί τον εαυτό του και να βρει καινούργια προσωπικά μονοπάτια ελευθερίας και αυτογνωσίας.

 • Θεραπεία Ζευγαριών

  Η σχέση ενός ζευγαριού είναι σε μια συνεχή διαδικασία αλλαγής. Ή τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να είναι. Ο καθένας από τους συντρόφους κρατά έναν καθρέφτη που ο άλλος βλέπει το είδωλο του, τις αδυναμίες του και τις δυνατότητες του. Ο καθένας εξελίσσεται ατομικά και αυτό έχει αντίχτυπο πολλές φορές αρνητικό στον άλλο. Και με αυτό τον τρόπο η σχέση αλλάζει, μετασχηματίζεται σε κάτι άλλο από αυτό που αρχικά πιστεύαμε και επενδύσαμε.

  Η καθημερινότητα, τα προβλήματα και οι μεταβαλλόμενες συνθήκες επιβίωσης δημιουργούν προβλήματα. Άλλοτε τα προβλήματα επιλύονται και άλλοτε δημιουργούν καινούργια προβλήματα. Το ζευγάρι συγκρούεται και υπάρχει πιθανότητα οι σύντροφοι να απομονωθούν μεταξύ τους.

  Η θεραπεία ζεύγους έχει σκοπό αρχικά να αποσυμπιέσει το αρνητικό κλίμα και να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να εκφράσει τα συναισθήματα του, τις ανάγκες του και τις επιλογές του. Σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και αποδοχής το ζευγάρι θα κατανοήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί και τον τρόπο που θα το πετύχει.

 • Group Therapy

  Ομάδα Αυτογνωσίας

  Ελάτε σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας από το εγώ στο εμείς με πυξίδα τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες σας. Σαν συνεπιβάτες και συνοδοιπόροι που αναζητούν καινούργιες πορείες ζωής.

  Η ομάδα απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να εκφράσετε τις σκέψεις σας, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να βρείτε διέξοδο σε συναισθηματικές δυσκολίες που μπλοκάρουν τη ζωή σας. Εδώ έχετε την ευκαιρία να δεχτείτε ανατροφοδότηση και υποστήριξη χωρίς να διακινδυνεύετε κάποια προσωπική σχέση.

  Για όποιον ενδιαφέρεται να μπει στην ομάδα χρειάζεται να προηγηθεί μια αρχική συνέντευξη γνωριμίας μαζί μου.

  Οι συναντήσεις της ομάδες γίνονται σε σταθερή μέρα και ώρα, ανά εβδομάδα και διαρκούν δύο ώρες.

  Πληροφορίες στο τηλ. 6947 264 936.

  Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 • Συναισθηματικές Διαταραχές

  Η κατάθλιψη έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος του 21ου αιώνα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία. Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να εμφανίσει κατάθλιψη είναι πολλοί.

  Φορτικά γεγονότα (όπως είναι για παράδειγμα ο θάνατος κοντινού προσώπου ή ο χωρισμός) και δύσκολες καταστάσεις (όπως για παράδειγμα η απώλεια της εργασίας και η συνταξιοδότηση ή οι έντονες διενέξεις με τους οικείους) πιθανώς να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

  Η κατάθλιψη εκδηλώνεται κυρίως με συμπτώματα όπως το αίσθημα θλίψης ή η αίσθηση εσωτερικού κενού, η αίσθηση εξάντλησης (burn-out), η υπερκόπωση, οι φοβικές καταστάσεις, η εσωτερική ανησυχία, οι διαταραχές σκέψης και ύπνου.

  Η ψυχοθεραπεία είναι ένας σημαντικός τρόπος να δούμε τι κρύβεται πίσω από την κατάθλιψη και να βρούμε έναν τρόπο να βγούμε ξανά δυνατοί στην ζωή. Στόχος είναι η ανακούφιση από τα καταθλιπτικά συμπτώματα, καθώς και η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

 • Αγχώδεις Διαταραχές

 • Κρίσεις Πανικού

 • Διαχείριση Θυμού

 • Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών και Οικογενειών τους

 • Προβλήματα Διαπροσωπικών Σχέσεων

 • Συμβουλευτική Ζευγαριών

 • Διαζύγιο